Afsluiting en een goed begin

Bij deze wil ik u allen een voorspoedig 2014 wensen. Ik hoop dat u heeft genoten van de kerstdagen en het vuurwerk. Wij hebben de afgelopen weken gebruikt voor een aantal opschoonacties en het aanpassen van onze facturering.

Portokosten

Zoals we begin 2013 al hebben aangegeven, heeft het onze voorkeur als we u uw facturen middels e-mail kunnen doen toekomen. In de informatie is aangegeven dat we voor papieren facturen €1 in rekening zouden brengen. Het programmeren van ons factureringssysteem had wat meer voeten in de aarde dan gedacht. Dat is nu dus gerealiseerd.

Vanaf de factuur van januari 2014 krijgt iedereen die nog een papieren factuur krijgt, een extra post op de factuur ter vergoeding van de directe kosten, zoals porto, envelop en papier. We hebben besloten om niet ook de uren in rekening te brengen.

We verzoeken u nog steeds om een e-mailadres door te geven, zodat we ook u de facturen digitaal kunnen doen toekomen.

Tikfouten

We hebben nu ook een meer directe koppeling tussen onze nameserver en de administratie. Het wilde nog wel eens voorkomen dat er bij het invoeren van een domein een tikfout werd gemaakt. Dit soort fouten worden nu herkend en zo spoedig mogelijk verbeterd.

IBAN

Zoals u misschien al heeft gezien, is de layout van de facturen aangepast. We zijn nu bijna helemaal over op IBAN. Als er een rekeningnummer moet worden verstrekt, moet dat een IBAN zijn. Het is niet meer mogelijk om in ons systeem een rekeningnnummer in te voeren dat niet in IBAN formaat is.

Op het moment van schrijven van deze Achterkrant, weten we nog niet of we in januari de incasso al op basis van IBAN kunnen doen, maar we proberen dat wel voor elkaar te krijgen.

Gelukkig zijn er enkele sites die je helpen bij de conversie, inclusief de conversie van een Clieop3 bestand. Het formaat van een SEPA bestand (PAIN) is nu niet echt heel duidelijk. Zoals gebruikelijk bij banken krijg je nooit de volledige informatie. Ook als je om extra informatie vraagt, weet je nooit zeker of dat dan alles is.

Google+

Een aardige kerstverrassing kwam van Google. We konden voor zowel Internet Access Facilities als Twents Datacentrum een verkorte URL registreren. Dat hebben we natuurlijk ook gedaan.

Voor IAF is de URL plus.google.com/+IAFnl/ en voor TDC dan natuurlijk plus.google.com/+TwentsDCnl. We hopen meer volgers te kunnen ontmoeten. Momenteel stuur ik vanaf mijn eigen Google+ account berichten over IAF en TDC naar onze relaties en kennissen. Dat wil ik gaan doen vanuit de respectievelijke eigen sites van IAF en TDC.

Prijsverhoging

Ook dit jaar is het ons gelukt om de prijs van de meeste producten gelijk te houden. Alleen voor een beperkte set producten wordt het maandtarief verhoogd met 1,5% conform het prijsindexcijfer van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Ook het tarief voor ondersteuning door ons technisch personeel is met datzelfde percentage gestegen.

Glasvezel

Het komend jaar gaat er weer flink wat gebeuren op het gebied van glasvezelverbindingen. De gemeente Enschede heeft aangegeven fors aan het werk te gaan aan een belangrijke uitvalsweg van Kennispark. We hebben de tekeningen bekeken en voorlopig heeft het geen impact op onze eigen infrastructuur. We verwachten wel overlast op kabels die we gehuurd hebben. We houden u hierover zo snel en goed mogelijk op de hoogte.

Een andere actie die we voor komend jaar op het programma hebben staan, is het vervangen van onze multi-mode bekabeling (MMF) op Kennispark. De meeste klanten maken tegenwoordig gebruik van onze single-mode glasvezels (SMF). Onderhoud van de oude MMF bekabeling is lastig geworden omdat ook alle leveranciers en aannemers tegenwoordig alleen nog maar met SMF werken.

.nl domeinen

Momenteel staat er in de whois informatie van een .nl-domein informatie over de houder en de registrar. In de meeste gevallen zijn wij de registrar, maar regelt een reseller het contact tussen ons en de houder. Derden willen ook graag weten wie nu eigenlijk het beheer voert over het domein en daarom is het binnenkort mogelijk om ook informatie over de reseller op te laten nemen.

Informatie over de manier waarop dat te realiseren is, komt op onze website zodra die mogelijkheid bestaat. U kunt er nu wel alvast over nadenken. "Doe ik mee of niet"?

Disclaimer

Dit artikel is eerder gepubliceerd als een officiële Achterkrant voor Internet Access Facilities.

More Reading
Newer// Phishing